8 Aralık 2013 Pazar

Gönen: Şarlak'ta Davulga Ararken Fındıklı'da Kar Bulmak

   Ne zamandır gezip de buraya yazacak kadar bir şeyler bulamazken hiç beklemediğimiz bir anda dolu dolu bir gün geçirdik. Sabah erken kalkıp kayın validemin köyü Gönen- Güneşli'ye gittik (eski adı Dızman). Kış hazırlıklarının üst düzeyde yapıldığı köyde renkli erişte, turşu, tarhana, salça vs. gibi ürünler yapılmış alınması için bizi bekliyordu :) Ne kadar Güneşli Köy Kahvaltısı mekanıyla ünlense de biz gerçek köy kahvaltısı için Özge'nin ananesinin evine varmıştık. Menü de çiğbörek vardı...

Kahvaltının ardından tarla da küçük bir iş olduğu söylendi ve biz de bu bahaneyle mantar aramaya gittik. Ama Hiç mantar bulamadık.



Ve Biraz şımardık :)

Tarla işi bitince Şarlak denilen yere gitme vakti de gelmişti. Bahsettiğimiz yer iki oluktan akan yaklaşık 7-8 m yüksekliğinde küçük bir şelale. Güneşli Köyü'nün altından akan derenin üstünde. Yol üzerinden 10-15 dk. yürüme ile ulaşılabiliyor Fotoğraf için yanımda sadece 50 mm. lens olduğu için geniş açıyla çekemedim..








Ve Şarlak











Şarlak'ta biraz dinlendikten sonra tekrar geldiğimiz yoldan ormanın içine doğru davulga toplamaya girdik. Davulga'nın bana en ilginç gelen yanı her ağacın meyvesinin farklı bir tadının olması. Hiçbiri birbirini tutmuyor. Bu tatları denemek için bile davulga toplamak eşsiz birşey...





Davulgalarımızı da topladıktan sonra Özge'nin ananesinin köyü Fındıklı'ya çıkmaya karar verdik. Köye kar yağdığını duymuştuk ve manzarayı merak ediyorduk.







Ve Son :) 

4 yorum:

  1. Dağ çileğinde o güzel manzaralarda bi de Köy kahvaltısında aklım kaldı çok pis :( Begenerek ve kıskanılarak takip ediliyorsunuz Sağlam Çifti :) Öpüyorum sizi..

    YanıtlaSil
  2. Kıskanılacak bir şey yok ki gelin dedik, gezelim dedik :)

    YanıtlaSil
  3. Bizde diyoruz gelin die :) Bakalım önce kim söz dinleyecek :)

    YanıtlaSil